Ce pareri au mamele despre inhalatorul salin SaltMed?

Premisa? Iarna vine la pachet cu o serie de afecțiuni respiratorii la care cei mici sunt sensibili. Și asta înseamnă, de multe ori, nopți nedormite, muci, febră, îngrijorare din partea părinților, bulgăreli ratate și vacanțe cu foarte puțină relaxare. Dacă și tu ești părinte, știi despre ce vorbim! În acest articol îți vom prezenta experiențele pe care trei mame le-au avut în tratarea copiilor lor cu ajutorul terapiei SaltMed. Iată poveștile și părerile lor despre aparatul cu aerosoli SaltMed.

ce-spun-mamele-despre-saltmed

Pentru Dana, superwoman la UrbanKid, iarna a venit cu prima răceală a juniorului: “De anul acesta am luat-o de la capăt cu frica, cu mucii, cu strănuturile și altele. Și asta din cauză că avem un nou membru în familie care are și el nevoie de partea lui de traseu într-ale răcelilor și nu așa, servite, încă din primele săptămâni de viață. Și totuși inevitabilul (sau ne-evitabilul) s-a produs. Întâi așa, încetișor. Apoi mai nasol.

Joe, mama-scriitoare de pe ozzy.ro a trecut prin sărbătorile de iarnă pe fast-forward și în plus, răcelile au început să impună un ritm deosebit întregii familii: “Și aici începea circul în fiecare seară, circul la propriu, pentru că eu strigam: Cântă și dansează!, iar Babicu începea să sufle din trompete, să mărșăluiască cântând cântece militărești, să recite melodramatic fragmente din Scrisoarea a 3-a, să leșine controlat câte și mai câte, pentru ca ea să stea 10 minute cu masca la nas.

Nici Sanda, mama Tincuței și autor pe TotuldespreMame.ro, nu a fost ferită de surprize neplăcute: “În timpul gerurilor de după sărbătorile noastre liniștite, mie mi-a revenit în forță sinuzita, cu niște dureri de cap și de ureche cum nu mai văzusem”.

Așa a intrat inhalatorul salin SaltMed în familiile celor trei. Când era mare nevoie de el. Ce a urmat?

Pentru Tincuța, care suferea de bronșită, veștile bune nu s-au lăsat așteptate: “Cert este totuși că, după Crăciun, am plecat fericiți în vacanță și fără urmă de mucozități nazale. Ne uitam la copila noastră care după luni de zile nu își mai trăgea nasul pe furiș de teamă că iar apar cu apa de mare și batistuța și ne tot întrebam: o fi sau n-o fi? Era prima oară de la începutul toamnei când nu mai stăteam cu frica suprainfecției bacteriene și a antibioticului. Până la urmă, aerosolii SaltMed, care ne-au fost prezentați ca tratament natural adjuvant, să fi fost totuși atât de eficienți?

Deși grijile au fost multe, și în familia Danei rezultatele terapiei SaltMed au fost rapide: “Printre muci și zgomote ciudate scoase pe guriță și pe nas, am fost la control medical, a fost ascultat la plămâni și toate cele…Ba chiar era un mic pericol de o otită la urechea stângă. Asta este periculos cu bebelusii atât de mici că mucii se pot duce foarte repede în toate părțile (urechi, bronhii, plămâni) și de aici… se poate lăsa chiar cu spitalizare. Așa că… stresul destul de mare. Nu a fost cazul. Sau poate nu a mai fost cazul. După o săptămână de muci (din care doar vreo patru zile de aerosoli salini) totul a fost spre bine, din ce în ce mai bine.

După o primă tură de tratament, în care Joe nu a fost convinsă că terapia cu SaltMed funcționează eficient, a urmat și finalul fericit: “În a doua sesiune, am folosit numai aparatul cu sare și m-am bucurat să văd că funcționează și singur, fără altceva. Că desfundă nasul și copilul doarme bine. Că nu mai tușește și nu mai hârâie. Așa că m-am gândit să vă spun și voua. Au fost niste zile mai calde, dar cine știe ce o să urmeze și când or sa mai atace mucii intergalactici din nou.

În familia Sandei, fiecare membru a avut de câștigat de pe urma terapiei cu SaltMed: Tincuța a început grădinița cu nasul curat iar Sanda a folosit intens inhalatorul și pentru propriile probleme respiratorii, cu rezultate foarte bune: “Sincer de tot, habar nu am cât înseamnă un micron, dar ce știu este că, pentru prima oară de la finalul verii, respir! Pe ambele nări! Chiar și în somn. Că nu mă mai trezesc dimineața cu nasul congestionat și gâtul uscat. Cred că numai cine a trăit luni de zile cu nasul înfundat și sinusurile încărcate, în starea de oboseală cronică pe care ți-o dă oxigenarea incorectă, îmi poate înțelege bucuria cu care respir acum liber

Mai mult decât atât, Sanda a aflat și rezultatele terapiei SaltMed pe alte probleme: “(..) testez liber pe soțul meu, al cărui sforăit îl condamnase la statului de exilat pe canapea. După numai câteva zile reușim să ne trezim dimineața împreună așa că, numai și pentru atât, aș deveni cea mai mare prozelită a acestei tehnologii.”

Sperăm că aceste păreri te-au ajutat să îți faci o idee despre eficiența tratamentului cu SaltMed. Pentru orice alte informații suplimentare, nu ezita sa ne contactezi!

Vă recomandăm să citiți și articolul despre etapele corecte ale terapiei cu aerosoli dar și informații despre funcțiile sării în acest tip de terapie.

Înapoi la blog