Tehnologie și certificări

TEHNOLOGIE INOVATOARE: Inhalatorul SaltMed utilizează o metodă unică de producere a aerosolilor salini uscați, de dimensiuni optime terapeutic!

SaltMed se bazează pe o tehnologie dezvoltată de un inventator român, premiată cu argint la Salonul Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva, în mai 2002.

Aerosolii salini sunt produși printr-un procedeu inovator de eroziune mecanică la trecerea forțată a aerului printr-un cartuș cu o structură specială de sare de mină în stare uscată:

  1. Aerul de la pompă trece prin stratul microcristalin aflat în partea inferioară a cartușului și îl antrenează într-o mișcare de "fierbere" vizibilă.
  2. Presiunea aerului erodează microcristalele de sare, generând microparticule saline.
  3. Apoi, aerul traversează stratul superior de granule, suferind un proces de filtrare avansată și modificări de ionizare, fiind îmbogățit semnificativ în microparticule saline de dimensiuni optime terapeutic.

99% dintre microparticulele saline emise de inhalator au dimensiuni de 0.3 - 5 microni. Dintre acestea, peste 30% au dimensiuni între 0.3 - 0.5 microni.

Conform studiilor clinice, particulele saline cu aceste dimensiuni (0.3 -0.5 microni) sunt singurele care pătrund până în profunzimea căilor respiratorii și se depun la toate nivelurile (în cavități greu accesibile, precum sinusurile și până în alveolele pulmonare), unde își exercită efectele benefice.

Particulele cu diametrul mai mare de 5 - 6 microni se depun doar la nivelurile superioare ale căilor respiratorii (nări, cavitatea orală, faringe).

Inhalarea aerului salin cu ajutorul unei masti permite utilizarea controlata in tratamentele medicale ale diverselor afectiuni respiratorii.

Află cum trebuie utilizat inhalatorul salin SaltMed în Bronsita cronica (BPOC), tuse persistenta, bronsiolita (wheezing), sinuzita, rinita alergica, astm, precum și în preventia afectiunilor respiratorii!

Certificări și studii clinice


Produsul SaltMed ® este un dispozitiv medical terapeutic activ (Conform HG 54/2009)

SaltMed ® este certificat în Comunitatea Europeană și marcă înregistrată în Comunitatea Europeană. (marca CE)

Eficacitatea și siguranța terapiei cu SaltMed ® au fost dovedite clinic:

Acest studiu examinează efectele terapiei cu sare (haloterapie) asupra pacienților cu tulburări bronșice obstructive, cum ar fi astmul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), tratați la departamentul UPU-SMURD al Spitalului de Urgență din București, folosind dispozitivul SaltMed.

Studiul a analizat un eșantion de 393 de pacienți cu agravarea astmului sau BPOC.

Toți pacienții au primit tratament standard cu inhalatoare de betamimetice, corticosteroizi și oxigen. În plus, 204 dintre aceștia au primit pe lângă tratamentul standard și terapia SaltMed.

S-au înregistrat frecvența respiratorie și nivelul de oxigen în sânge la toți pacienții, inițial și la fiecare 20 de minute, pe parcursul unei ore, precum și analize de sânge inițiale și după o oră.

Rezultatele studiului indică o îmbunătățire mai rapidă a parametrilor respiratori la pacienții care au beneficiat de terapia cu sare SaltMed, în comparație cu grupul care a primit doar terapia standard. SaltMed a condus la o îmbunătățire semnificativă a tuturor parametrilor clinici și paraclinici, inclusiv frecvența respiratorie, saturația de oxigen și presiunea parțială a gazelor din sânge.

Acest studiu se concentrează pe utilizarea tratamentului SaltMed pentru bebelușii cu probleme respiratorii severe care erau menținuți în viață cu ajutorul ventilației mecanice.

Bebelușii aveau diverse probleme de sănătate, inclusiv dificultăți de respirație, stenoză traheală (îngustarea tubului care duce aerul în plămâni) și BPD severă (o afecțiune pulmonară).

Tratamentul SaltMed a fost administrat ca o terapie complementară la tratamentul standard pe care îl primeau bebelușii.

După administrarea tratamentului SaltMed, s-a observat o îmbunătățire semnificativă în starea bebelușilor. Unii dintre ei au putut chiar să respire fără ajutorul aparatelor, ceea ce a fost un progres semnificativ, având în vedere problemele lor respiratorii severe de la început.

Drept dovadă a calității, siguranței și eficienței terapeutice, SaltMed este folosit inclusiv în spitale, cum ar fi Institutul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din București, Spitalul Marie Curie sau spitalele județene din Constanța, Neamț, Bacău, Bihor, Galați, Botoșani și Baia Mare.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!