Sinuzita – Tratament natural cu aerosoli de sare

Sinuzita reprezintă o inflamație a mucoasei sinusurilor, generată de un agent patogen infecțios de tip virus sau bacterie. Această inflamație generează edem al mucoasei și apariția de secreții care se acumulează în sinusuri.

 

Sinusurile sunt niște cavități umplute cu aer, aflate în grosimea oaselor capului, ce comunică între ele prin niște orificii foarte mici numite ostiumuri. Edemul mucoasei blochează aceste treceri dintre sinusuri și secrețiile nu se mai pot elimina. Creșterea presiunii în sinusuri, generată de acumularea de secreții, determină durere și senzație de tensiune, acestea fiind principalele simptome asociate sinuzitei.

 

Prevenția sinuzitei:

 • gestionarea corectă a alergiilor

 • evitarea fumatului activ sau pasiv

 • evitarea contactului cu persoane care suferă de afecțiuni respiratorii

 • respectarea condițiilor de igienă

 

Simptomele sinuzitei

Simptomele sinuzitei depind de sinusul afectat, dar în general constau în:

 • congestie nazală și îngreunarea respirației

 • secreții nazale, de culoare galben - verzuie sau incolore și de consistență crescută

 • durere și presiune la nivelul feței (aplecarea sau mișcarea capului deseori accentuează aceste simptome)

 • durere de cap (cefalee)

 • tuse productivă

 • uneori: febră, alterarea mirosului și a gustului

 

Important!
Diagnosticarea la timp și instituirea tratamentului scad considerabil riscul complicațiilor.Tratamentul medicamentos al sinuzitei urmărește în special favorizarea evacuării secrețiilor nazale, pentru care se utilizează decongestionante nazale, antiinflamatoare orale, mucolitice pentru fluidizarea secrețiilor. Antibioticele pot fi prescrise cu administrare orală în formele obișnuite sau injectabil pentru formele severe, care necesită spitalizarea.

 

SaltMed - tratament natural în sinuzită

Microparticulele de sare uscată cu caracteristici controlate emise de inhalatorul SaltMed acționează eficient în cazul persoanelor afectate de sinuzită:

 • Odată ajunsă pe mucoasa respiratorie inflamată și edematiată, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbția apei are ca efect scăderea edemului și, implicit, creșterea diametrului lumenului căii aeriene.

 • Studiile au demonstrat că, în urma tratamentului cu sare, scade sensibilitatea la alergeni și crește imunitatea locală față de infecțiile virale și bacteriene.

 

Beneficiile utilizării SaltMed ca metodă de tratament în sinuzită:

 • Ajută la eliminarea secrețiilor

 • Elimină durerea și senzația de presiune din sinusuri. În unele cazuri, în prima săptămână de utilizare poate apărea o intensificare temporară a durerii, cauzată de schimbarea presiunii din sinusuri. Dacă tratamentul este continuat, durerea scade și apoi dispare.

 • Utilizarea SaltMed pe o perioadă mai lungă de timp permite refacerea mucoasei sinusale și astfel este prevenită apariția unor noi episoade de sinuzită și cronicizarea bolii.

 • Terapia Saltmed previne apariția infecțiilor respiratorii acute, care favorizează apariția unor noi episoade de sinuzită.

 • Inhalatorul folosește doar sare de mină, fiind o metodă de tratament 100% naturală.

 • SaltMed este un dispozitiv medical ușor de utilizat ce permite tratarea sinuzitei acasă.

 

Cum se utilizează SaltMed la pacienții cu sinuzită

În prima lună de tratament, se recomandă utilizarea SaltMed 2-3 ore pe zi pentru a permite sării să “sape” pas cu pas în dopurile de secreții create la nivelul sinusurilor și să le elimine.
Recomandăm ca în această primă etapă să se utilizeze un cartuș SaltMed tip N.


După prima lună de tratament, dacă nu mai sunt secreții abundente, se poate reduce durata zilnică a terapiei la o oră și jumătate pe zi și se poate folosi cartuș SaltMed de tip N sau L.

 

În cazul pacienților cu sinuzită etmoidală

Sinuzita etmoidală reprezintă infecția localizată la nivelul sinusurilor etmoidale, situate lângă podul nasului.

 

Deoarece la nivelul sinusurilor etmoidale există un număr mare de cavități care comunică între ele, eliminarea secrețiilor se face pe rând din fiecare cavitate, fiind necesare până la două luni de terapie SaltMed. După eliberarea cavităților de secreții, se recomandă continuarea terapiei alte două luni pentru a permite mucoasei sinusale să se refacă fără inflamație.

 

Așadar, pentru rezultate optime pe termen lung, se recomandă utilizarea dispozitivului SaltMed în tratamentul sinuzitei pentru o perioadă de cel puțin 4 luni, zi de zi.

 

Important!

O bună hidratare a pacientului ajută la fluidizarea și eliminarea mai ușoară a secrețiilor!

 

SaltMed poate fi utilizat fără riscuri de către pacienții cu afecțiuni cardiace sau/și renale: sarea nu se absoarbe în sângele de la nivel pulmonar.

 

Nu există risc de supradozare la terapia SaltMed și nu există interacțiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed pentru sinuzita se poate face concomitent cu alte terapii prescrise de medic.

 

SaltMed nu consumă din timpul tău! Îl poți utiliza în timp ce te uiți la televizor, citești o carte sau lucrezi pe computer sau tabletă.

 

Dacă ai întrebări privind utilizarea inhalatorului SaltMed în tratamentul sinuzitei, te rugăm să ne contactezi.

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul sinuzitei

ClientMarina Ticlean

Recomand SaltMed deoarece mi-a ajutat băiețelul sa treacă mai ușor peste virozele colecționate la grădiniță care se transformau într-o tuse persistenta și cu ajutorul aparatului numărul de viroze a scăzut considerabil, îl folosim doar în sezonul rece. În plus m-a tratat de sinuzita și pe mine, care de cele mai multe ori nu treceau fără antibiotice, dar de când îl folosesc nu am mai avut probleme cu sinuzita.

ClientIoana Lupu

De când folosesc SaltMed pentru sinuzită, am simțit o îmbunătățire semnificativă. Durerile de cap s-au redus, iar nasul înfundat nu mai este o problemă. Este uimitor cât de mult poate să schimbe acest aparat viețile noastre. Îl recomand cu toată inima!

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!