Terapie naturală unică pentru prevenirea și tratarea episoadelor de bronșiolită/wheezing recurent

Bronșiolita și wheezing-ul recurent (bronșita astmatiformă – denumirea veche) sunt denumirile aceleiași afecțiuni a căilor respiratorii inferioare, în funcție de vârsta: pentru copilul cu vârsta de până la doi ani, diagnosticul este bronșiolită, iar peste doi ani, este denumit wheezing recurent.

 

Afecțiunile au la bază hiperreactivitatea bronșică, un răspuns inflamator exagerat dezvoltat la nivelul mucoasei căilor pulmonare, care apare atunci când aceasta intră în contact cu alergeni sau agenți patogeni de tipul virusurilor.

 

În cazul bronșiolitei, agentul patogen cel mai frecvent implicat este virusul respirator sincițial (VRS) care poate fi întâlnit pe tot parcursul anului în Europa, dar înregistrează vârfuri de incidență în lunile de toamnă, iarnă și primăvară (din octombrie până în aprilie).

 

Bronșiolita (wheezing-ul) la sugari și wheezingul recurent la preșcolari se numără printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă medicul pediatru.Terapiile prescrise constau în medicamente antiinflamatoare care vizează reducerea hiperreactivității bronșice.


Episoadele repetate de bronșiolită si wheezing recurrent cresc semnificativ riscul de apariție a astmului.

 

SaltMed – tratament natural pentru bronsiolita / wheezing recurent

Boala se manifestă prin inflamație și edem la nivelul căilor respiratorii mici care generează obstrucția acestora și provoacă insuficiență respiratorie.

 

Cele mai recente ghiduri americane de neonatologie arată că singurul tratament eficient pentru bronșiolită este administrarea de aerosoli cu soluție hipertonă salină, în condițiile în care SUA nu dețin terapia cu particule de sare uscată.

 

Terapia SaltMed este mult mai eficientă decât administrarea de soluție hipertonă salină, din două motive:

  • Sarea uscată exercită mai eficient mecanismul osmotic de acțiune decât soluția hipertonă salină 3%, care conține deja 97% apă. Evident, capacitatea de a absorbi apa a unei particule de sare uscată este mai mare decât a unei picături de soluție salină de aceleași dimensiuni.

  • Din cauza cantității mari de apă pe care o conțin, soluțiile hipertone saline nu pot fi distribuite în căile aeriene ale pacientului pentru perioade lungi de timp, deoarece ar fi introdusa prea multa apă în plămâni. Spre deosebire de acestea, inhalatorul salin SaltMed poate fi utilizat 24/7! Acest lucru reprezintă un avantaj pentru pacienții care necesită tratament îndelungat pentru a dezintegra, pas cu pas, dopurile de secreții formate pe căile aeriene mici.

  • Numărul de particule de sare cu diametre sub 0.5 microni, capabile să ajungă la nivel alveolar, este mult mai mare în terapia SaltMed decât în tratamentele care presupun nebulizarea de soluții hipertone, unde diametrele medii ale particulelor de sare sunt de 2-3 microni, mult mai mari în comparație cu diametrul unei căi aeriene de mici dimensiuni.

 

SaltMed – tratament natural pentru bronșiolită / wheezing recurent

Terapia cu microparticule de sare cu caracteristici controlate acționează astfel în cazul pacienților cu bronșiolită și wheezing recurent:

  • Odată ajunsă pe mucoasa respiratorie inflamată și edematiată, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbția apei are ca efect scăderea edemului și, implicit, creșterea diametrului lumenului căii aeriene.

  • Studiile au demonstrat că, în urma tratamentului cu sare, scade sensibilitatea la alergeni si crește imunitatea locală față de infecțiile virale și bacteriene.

 

Beneficiile utilizarii SaltMed la copiii cu bronsiolita si wheezing recurent

  • Respirația copilului devine mult mai ușoară

  • Previne apariția de noi episoade de bronșiolită și wheezing recurent, care cresc riscul dezvoltării astmului bronșic atunci când copiii mai cresc

  • Previne răceala și gripa

  • Aparatul este un dispozitiv medical certificat, ce poate fi utilizat in deplina siguranță la copiii mici și la bebeluși

  • Inhalatorul SaltMed poate fi decontat de CNAS pentru copiii cu vârsta de până la 5 ani cu diagnostic de bronșiolită sau bronșită astmatiformă

 

Cum trebuie utilizat SaltMed la copiii cu bronșiolită și wheezing recurent

În prima lună, se recomandă administrarea zilnică a terapiei Saltmed timp de aproximativ 2 ore pe zi (nu mai puțin de o oră și jumătate), pentru a permite sării să preia apa din mucoasa inflamată și să reducă astfel edemul mucoasei. În această primă etapă, recomandăm utilizarea unui cartuș SaltMed tip N.

 

După prima lună, se poate reduce durata zilnică a terapiei la o oră pe zi și se poate folosi cartuș SaltMed de tip N sau L.
Se recomandă terapia SaltMed pentru bronșiolită / wheezing recurent pe toată perioada sezonului rece. Ideal ar fi începerea tratamentului cu două săptămâni înainte de intrarea copiilor în colectivitate (creșe, școli, grădinițe).


Pentru copiii cu alergii respiratorii, terapia trebuie continuată și în perioada sezonului de alergii (mai-iunie). De regulă, după 2-3 sezoane de utilizare, simptomele alergice dispar și terapia nu mai este necesară.

 

În terapia Saltmed nu există risc de supradozare sau interacțiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed pentru bronșiolită / wheezing recurent / bronșită astmatiformă se aplică concomitent cu alte terapii prescrise de medic.

 

SaltMed poate fi utilizat fără riscuri de către pacienții cu afecțiuni cardiace sau/și renale: sarea nu se absoarbe în sânge de la nivel pulmonar.

 

Sfaturi utile pentru părinți

Terapia Saltmed se poate administra copilului mic în timp ce doarme. Asigurați-vă că poziția dispozitivului este corectă. Pentru copilul cu vârsta de peste 4 ani se recomandă aplicarea tratamentului în timpul unei activități statice preferate de acesta, cum ar fi vizionarea unui film animat sau în timp ce îi citiți o poveste.Tratamentul nu implică niciun efort din partea copilului, trebuie doar să respire prin masca dispozitivului pe durata recomandată.

 

Dacă ai întrebări privind utilizarea inhalatorului SaltMed în tratamentul bronsiolitei, te rugăm să ne contactezi.

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul Bronsiolitei

ClientUngureanu Florenta

Recomand cu mare, mare incredere aparatul de aerosoli salini Salt-Med. Este salvarea noastra in anotimpul rece, baietelul in varsta de 4 ani nemaiavand bronsiolite, episoade grele cu muci de care abia scapam in trecut, nopti nedormite din cauza mucozitatilor din gat. De cand folosim acest minunat aparat, ne putem bucura de frumusetile iernii fara teama mucilor, a febrei, a rosului in gat si a repetatelor cure cu antibiotic. Suntem la a patra cura cu aerosoli salini Salt-Med, multumim d-nei doctor pediatru care ne-a recomandat acest aparat. Intr-adevar merita achizitionat, in cazul nostru a fost de mare,mare ajutor. Cand copilul este bine si sanatos, si noi suntem fericiti. Multa sanatate tuturor, Salt-Med este un real ajutor.

ClientAdrian Muresan

Recomand cu incredere SaltMed, pentru tratarea tusei astmatiforme!

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!