BPOC / Bronsita cronica – Tratament natural cu aerosoli de sare

Ce este Boala Pulmonară Obstructivă Cronică (BPOC)?

BPOC sau bronșita cronică este o afecțiune care se caracterizează prin obstrucția căilor pulmonare ce determină apariția insuficienței respiratorii. Boala este mult mai frecventă în rândul fumătorilor și al persoanelor care respiră perioade lungi de timp aer poluat.

 

BPOC afectează 8,3% din populaţia României, cu vârsta de peste 40 de ani

 

Obstrucția căilor respiratorii apare ca urmare a doi factori:

• Inflamația de la nivelul celulelor din mucoasa respiratorie generează edematierea mucoasei (umflarea acesteia). Astfel, diametrul căii respiratorii se micșorează și aerul trece mult mai greu.

• Inflamația cauzează și creșterea cantității de secreții din căile respiratorii, care se acumulează și blochează căile respiratorii deja îngustate. Blocarea căilor respiratorii cu secreții face ca anumite zone din plamâni să nu mai primească aer și astfel funcția respiratorie să fie mult îngreunată. Cantitatea mare de mucus vâscos și drenajul deficitar prin bronhiile inflamate generează nevoia de a tuși pentru a elimina secrețiile abundente.

 

Așa se explică tusea rebelă și productivă pe care avem tendința să o banalizăm ca “tuse tabagică” și să o trecem cu vederea ani în șir. Paradoxal, reducerea cantității de spută poate însemna înrăutățirea bolii.

 

Simptome bronșită cronică (BPOC):

• tusea productivă, în special matinală, cu secreții abundente

• respirație dificilă

• senzația lipsei de aer

• infecții respiratorii repetate

 

Tratamentul medicamentos urmărește să susțină funcționarea plămânilor și să ușureze astfel respirația. Se bazează pe medicamente care se administrează prin inhalare care determină mai ales dilatarea bronhiilor.

 

SaltMed – tratament natural în bronșita cronică (BPOC)

 

Datorită emisiei controlate de microparticule de sare uscată, SaltMed intervine eficient și la nivelul căilor aeriene de cele mai mici dimensiuni:

  • Odată ajunsă pe mucoasa respiratorie inflamată și edematiată, sarea absoarbe apa printr-un simplu proces osmotic. Absorbția apei are ca efect scăderea edemului și prin aceasta creșterea diametrului lumenului căii aeriene.

  • Apa absorbită din mucoasa edematiată este transferată în stratul de mucus pe care îl fluidifică. Secrețiile vor fi mai ușor eliminate și vor fi recuperate funcțional teritoriile pulmonare blocate de secreții.

  • Odată eliminate secrețiile, tratamentul medicamentos administrat prin inhalator (pufuri) ajunge direct pe celulele mucoasei respiratorii eliberate de secreții, obținându-se astfel maximum de efect terapeutic.

 

Beneficiile utilizarii SaltMed ca metodă de tratament în bronșita cronică (BPOC):

• Pacientul respiră mai ușor pentru că se reduce obstrucția, se deschid zonele pulmonare blocate de secreții și medicația devine mai eficientă.

• Pacientul tușește mult mai puțin și tusea nu mai este atât de obositoare (este posibil ca tusea să se accentueze în prima săptămână de utilizare când se elimină o cantitate mare de secreții, dar tusea este fără efort).

• Crește capacitatea la efort, prin îmbunătățirea respirației.

• Se îmbunătățește calitatea somnului.

 

Pacienții cu emfizem pulmonar nu vor resimți o îmbunătățire a respirației. În cazul acestora, utilizarea dispozitivului SaltMed ajută la prevenirea infecțiilor care determină agravarea bolii.

La ce vă puteți aștepta? Evolutia stării pacientului BPOC sub tratament SaltMed:

 După primele două săptămâni, scade cantitatea de secreții, iar pacientul respiră mai ușor.

 După o lună, respirația continuă să se îmbunătățească, și începe să crească și capacitatea de efort.

 După aproximativ două luni, se atinge nivelul maxim de îmbunătățire a respirației și a capacității de efort. De aici este importantă continuarea tratamentului pentru menținerea protecției antivirale, care scade frecvența și intensitatea infecțiilor respiratorii ce determină agravarea bolii.

 

 

Pacienții cu emfizem pulmonar nu vor resimți o îmbunătățire a respirației. În cazul acestora, utilizarea dispozitivului SaltMed ajută la prevenirea infecțiilor care determină agravarea bolii.

 


Cum se utilizează SaltMed la pacienții cu bronșită cronică (BPOC):

cum-se-utilizeaza-saltmed

În prima lună este necesar un tratament zilnic cu o durată de aproximativ 3 ore pe zi (nu mai puțin de două ore) pentru a permite sării să sape pas cu pas în dopurile de secreții create la nivelul căilor respiratorii și să le elimine. Pentru această primă etapă recomandăm utilizarea unui cartuș SaltMed tip N.

 

După prima lună de tratament , dacă nu mai sunt secreții abundente, se poate reduce durata zilnică a tratamentului la o oră și jumătate zilnic și se poate folosi cartuș SaltMed de tip N sau L.

 

Pentru că BPOC este o boala cronică, tratamentul cu SaltMed nu trebuie întrerupt perioade lungi de timp (nu reprezintă o problemă întreruperea tratamentului o zi sau două).

 

SaltMed poate fi utilizat fără riscuri de către pacienții cu afecțiuni cardiace sau/și renale: sarea nu se absoarbe în sânge de la nivel pulmonar.

 

Nu există risc de supradozare la terapia SaltMed și nu există interacțiuni cu alte medicamente. Terapia SaltMed se poate face concomitent cu alte terapii prescrise de medic.

 

SaltMed nu consumă din timpul tău! Îl poți utiliza în timp ce te uiți la televizor, citești o carte sau lucrezi pe computer sau tabletă.

 

Dacă ai întrebări privind utilizarea inhalatorului SaltMed în tratamentul bronsitei cronice (BPOC), te rugăm să ne contactezi.

Parerile celor care au utilizat SaltMed in tratamentul BPOC

Alexandra Oprisan

Tatăl meu are 86 ani și BPOC și pana de curând avea frecvente acutizari cu febra. Folosește SaltMed de 8 luni și nu a mai prezentat niciun episod acut. Acest fapt i-a dat încredere sa foloseasca în continuare inhalatorul pentru întreținere.

Gabry Turcu

Pana acum 2 luni, nu stiam unde sa mai merg cu mama, pentru ca se sufoca de cate ori statea in pat si avea insuficienta respiratorie. Era mereu obosita de neodihnita si plangea zilnic. Am fost prin mai multe spitale in orase diferite, am cumparat si aparat cu ozon in camera ei, dar degeaba. Simteam ca o pierd, era la capatul puterilor si plangea sufletul in mine, fiind singurul ei copil. Pana intr-o zi, cand m-am apucat sa caut remedii pentru insuficienta respiratorie si BPOC pe Internet si, dintr-una intr-alta, am descoperit Saltmed. Dupa o citire atenta a felului cum actioneaza asupra bronhiilor, am decis sa ii cumpar si acest aparat (oricum nu era o pierdere mare daca nu dadea rezultate, la cati bani cheltuisem pana atunci). Va spun cu mana pe inima ca din prima zi de utilizare mama mi-a spus ca simte diferenta de respiro, iar dupa cateva zile era foarte foarte bine, gasind-o mereu in curte facand treaba de cate ori o sunam cu camera. A inceput cu cartusul de tip N, facand 3 sedinte pe zi a cate o ora fiecare, dupa care acum merge cu cartus tip L (de intretinere), facand 2 sedinte a cate 45 min fiecare. Dragilor, recomand inhalatorul Saltmed tuturor persoanelor cu BPOC si alte afectiuni respiratorii, 600 lei este nimic pe langa o respiratie aproape sanatoasa. Nu este o suma mare deloc pe langa ceea ce face aceasta "salina portabila". Tin sa multumesc pe aceasta cale si personalului Saltmed care a fost atat de amabil sa imi explice si sa imi raspunda la nenumaratele mele intrebari.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!