Tehnologie si certificari

TEHNOLOGIE INOVATOARE: Inhalatorul SaltMed utilizeaza o metoda unica de producere a aerosolilor salini uscati, de dimensiuni optime terapeutic!

SaltMed se bazeaza pe o tehnologie dezvoltata de catre un inventator roman, premiata cu argint la Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva, in mai 2002.

Aerosolii salini sunt produsi printr-un procedeu inovator de eroziune mecanica la trecerea fortata a aerului printr-un cartus cu o structura speciala de sare de mina in stare uscata:

  1. Aerul de la pompa trece prin stratul microcristalin de la partea inferioara a cartusului si il antreneaza intr-o miscare de "fierbere" vizibila.
  2. Aerul sub presiune erodeaza microcristalele de sare generand microparticule saline.
  3. Aerul traverseaza apoi stratul superior de granule, suferind un proces de filtrare avansata, modificari de ionizare si fiind imbogatit semnificativ in microparticule saline de dimensiuni active terapeutic.

Mai mult de 99 % dintre particulele saline emise au dimensiuni de 0.3-5 microni, dimensiune dovedita ca fiind responsabila pentru principalele efecte benefice ale aerosolilor salini la nivelul cailor respiratorii. Particulele cu aceste dimensiuni patrund pana in profunzimea cailor respiratorii si de depun la toate nivelurile (in cavitati greu accesibile, precum sinusuri si pana in alveolele pulmonare), unde isi exercita efectele benefice. Particulele cu diametrul mai mare de 5-6 microni se depun doar la nivelurile superioare ale cailor respiratorii (nari, cavitatea orala, faringe).

Inhalarea aerului salin cu ajutorul unei masti permite utilizarea controlata in tratamentele medicale ale diverselor afectiuni respiratorii.

Afla cum trebuie utilizat inhalatorul salin SaltMed in Bronsita cronica (BPOC), tuse persistenta, bronsiolita (wheezing), sinuzita, rinita alergica, astm, precum si in preventia afectiunilor respiratorii!

Certificari si studii clinice


Produsul SaltMed ® este un dispozitiv medical terapeutic activ (Conform HG 54/2009)

SaltMed ® este certificat in Comunitatea Europeana si marca inregistrata in Comunitatea Europeana. (marca CE)

Eficacitatea si siguranta terapiei cu SaltMed ® au fost dovedite clinic:

Drept dovada a calitatii, sigurantei si eficientei terapeutice, SaltMed este folosit inclusiv in spitale, cum ar fi Institutul Fundeni, Spitalul Sf. Maria din Bucuresti, Spitalul Marie Curie sau spitalele judetene din Constanta, Neamt, Bacau, Bihor, Galati, Botosani si Baia Mare.

Comanda si tu inhalatorul salin SaltMed!