În sezonul rece, copiii se îmbolnăvesc mai des. Asta înseamnă că unele infecții respiratorii sunt practic parte din procesul de întărire a sistemului imunitar. Corpul unui copil învață cum să se lupte cu virușii și cum să se protejeze singur de agresiuni. Bineînțeles, că această tendință firească a organismului poate fi încurajată și susținută prin alimentație și alte obiceiuri sănătoase. Ce mai poți face, ca părinte, ca să-i scutești pe cei mici de răcelile lungi și grele, specifice sezonului? Răspunsul îl aflați citind acest articol.
Cum îi afectează frigul pe copii?
Mucoasa sistemului respirator este responsabilă pentru protecția plămânilor – ea capturează particulele străine care intră în organism, prin nas, în timpul respirației.
În perioadele reci, cilii, care au ca rol împingerea mucusului din nări către gât, își încetinesc mișcarea sau nu mai funcționează, lăsând astfel organismul copilului mai vulnerabil. Mai mult, expunerea la frig scade irigarea cu sânge a mucoasei respiratorii și astfel îi scade rezistența.
Cum scurtezi sau eviți total afecțiunile respiratorii de sezon la copii?
Pe lângă alimentație, în care sistemul imunitar va găsi un ajutor puternic, dacă ești atent să dai celui mic mese cât mai bogate în vitamine, haloterapia (terapia cu sare) merge direct la țintă: păstrează curată mucoasa sistemului respirator.
Rezultatul va fi foarte rapid: fie copilul nu se va mai îmbolnăvi deloc la revenirea în colectivitate (după vacanța de Crăciun, de exemplu), fie vei vedea că infecțiile respiratorii de sezon vor dura mai puțin.
Intră pe pagina dedicată și citește mai multe despre SaltMed – singurul inhalator salin cu emisie controlată de aerosoli pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii!