Terapia salină, salinoterapia sau haloterapia este o metodă terapeutică ce presupune utilizarea aerosolilor de sare. Beneficiile sunt efectele antiinflamatorii, creșterea eficienței eliminării secrețiilor nazale și traheo-bronșice și întărirea imunității locale. Care sunt cele mai cunoscute saline din România unde poți urma o terapie cu aerosoli de sare? Salina Slanic Prahova este cu siguranță una dintre ele.
Salina Slănic Prahova fost deschisă vizitelor după anul 1970, iar mina este situată la o adâncime de 217 m.
Este una din cele mai mari saline din Europa, cu 14 camere de 55 m înălțime, care formeaza un trapez, cu o suprafață totală de 80 000 metri pătrați.
Un alt detaliu interesant: temperatura e constantă, indiferent de anotimp – 12 grade Celsius.
Dacă vă puneți salina Slanic Prahova pe lista de călătorii, ar mai trebui să știți că în interiorul minei a fost amenajat un sanatoriu (cu un număr de 50 de paturi), o sală de sport, o sală de mese și câteva locuri de joacă pentru copii.
Ce mai e de vizitat în zona Slanic Prahova?
În Stațiunea Slănic, găsiți și Muntele de Sare, unic în lume, monument al naturii și arie protejată de interes național (rezervație naturală de tip geologic), cu o suprafață de 2 ha.
În interiorul salinei Slanic Prahova puteți vedea și statuile lui Decebal și Traian, plus alte reprezentări ale unor personalități din istoria României, în cadrul Muzeului de Sare. În plus, dacă mergeți pe timp de vară, puteți face mici excursii până la Piatra Verde, Crasna sau Munții Grohotiș.
Programul de funcționare e zilnic (excepție făcând ziua de luni) de la 9.00 – 16.00.
Tariful este de 45 lei de persoană (există reduceri pentru pensionari, care plătesc doar 35 lei și pentru elevi și studenti, care pot cumpăra bilete la 30 lei).
Citiți mai multe despre beneficiile și contraindicațiile terapiei în salină!
Citiți și despre SaltMed, dispozitivul care vă permite să urmați o terapie cu aerosoli salini în confortul propriei locuințe!