Intrebari frecvente
Singurul inhalator salin
cu emisie controlata de aerosoli pentru
tratamentul afectiunilor respiratorii
 
Cum se utilizeaza SaltMed?
SaltMed se utilizeaza conform instructiunilor de utilizare din manual.

Cat dureaza o sedinta de tratament cu SaltMed ?
Durata recomandata a unei sedinte de tratament este de 30 de minute, una pana la 3 sedinte pe zi.

Cat timp trebuie utilizat?
Durata de tratament este in functie de tipul afectiunii si de recomandarile medicului dumneavoastra curant. In tratamentul afectiunilor respiratorii acute se recomanda utilizarea pana la disparitia simptomelor si vindecarea completa. In acutizarile din bolile pulmonare cronice (astm, bronsita cronica, BPOC) se recomanda utilizarea zilnica pana la ameliorarea sau disparitia simptomelor, urmata de o utilizare periodica atata timp cat persista riscul de reinfectie. Pentru prevenirea racelilor, gripei sau reimbolnavirilor in perioadele de frig, se recomanda utilizarea cu regularitate (de 2-3 ori pe saptamana) pe toata durata sezonului rece.

Cand trebuie inlocuit cartusul?
Pentru mentinerea efectului terapeutic se recomanda schimbarea cartusului Saltmed L dupa 40-50 ore de utilizare, dar nu mai mult de 3 luni de la desfacerea din ambalajul original. Utilizati numai cartuse SaltMed.

Cartusul poate fi reincarcat?
Nu, datorita structurii speciale cartusul filtrant nu poate fi reincarcat. Pentru mentinerea in parametri optimi dupa perioada recomandata de utilizare (40-50 ore de utilizare, dar nu mai mult de 3 luni de la desfacerea din ambalajul original) cartusul trebuie inlocuit cu unul nou. Utilizati doar cartuse SaltMed.

Pot folosi SaltMed daca sunt hipertensiv?
Da, puteti utiliza SaltMed in situatia in care sunteti hipertensiv, sau in oricare alta situatie medicala ce impune un regim hiposodat. In cursul acestei terapii sarea este introdusa in organism prin inhalare sub forma de aerosoli salini si actioneaza local, la nivelul tractului respirator. Cantitatea de sare care ar putea fi eventual absorbita in sange este infima si nu exercita efecte sistemice.

Poate fi asociat tratamentul cu SaltMed cu alte tratamente?
Da, tratamentul cu SaltMed se poate asocia cu alte tratamente medicamentoase sau alternative. Nu prezinta interactiuni cu medicamentele. Va reamintim ca Inhalatorul SaltMed realizeaza o terapie complementara, care nu inlocuieste tratamentele medicale curente. Nu intrerupeti si nu modificati tratamentele curente si respectati sfaturile medicului dumneavoastra curant !

Poate fi folosit la copii mici?
Da, datorita sigurantei tratamentului si a modului de administrare comod, SaltMed poate fi folosit la copii, inclusiv la sugari. Pentru copii sub 12 ani se recomanda utilizarea mastilor pentru copii (de dimensiuni mai mici).

Ce fel de sare contine?
SaltMed contine microparticule de sare si granule extruse de sare naturala de mina.

Cat de repede apar efectele pozitive?
In functie de afectiune si de simptomele existente efectele pozitive pot aparea inca din prima zi de utilizare.

Poate fi folosit in timpul sarcinii?
Da, SaltMed nu are efecte adverse care sa puna in pericol gravida sau fatul si prin urmare poate fi folosit in timpul sarcinii.

Cum se pastreaza SaltMed?
La sfarsitul tratamentului cartusul filtrant se detaseaza si se introduce in recipientul prevazut cu silicagel. Masca se sterge cu o bucata de bumbac si se dezinfecteaza cu spirt (alcool etilic, max. 70 %). Periodic se recomanda spalarea mastii cu apa, sapun lichid si clatirea cu apa din abundenta. Dupa utilizare introduceti toate componentele aparatului in husa textila. Pastrati trusa intr-un loc ferit de umiditate.

De ce nu simt miros (sau gust) de sare in timpul utilizarii?
Deoarece SaltMed produce aerosoli salini cu dimensiuni foarte mici ce nu pot fi detectati prin gust sau miros.

Pot folosi SaltMed daca am nasul infundat?
SaltMed exercita efecte favorabile si in cazul respiratiei orale (pe gura), cu ameliorarea siptomelor de nas infundat si usurarea respiratiei .

Ce se intampla daca utilizez SaltMed mai mult de 30 minute? Ma pot expune la supradozare?
Timpul recomandat de 30 minute pentru o sedinta se refera la timpul minim pentru a aparea efectul benefic, nu la timpul maxim. SaltMed nu poate produce supradozare.
Functionare Beneficii Tehnologie Certificari Haloterapia Intrebari frecvente
Contacteaza acum
un reprezentant
telefon
Tel. /fax: (+4) 021 334 93 57
Mobil: (+4) 0723 20 30 85
Email: office@saltmed.ro
Google+