Prevenția afecțiunilor respiratorii la copii

Sursa: freeimages.com

Sursa: freeimages.com

În sezonul rece, copiii se îmbolnăvesc mai des. Ce poți face, ca părinte, ca să-i scutești pe cei mici de răcelile lungi și grele, specifice sezonului?

În primul rând, ar trebui să știi că un copil între 2 și 4 ani, cu mecanisme intacte de apărare antiinfecțioasă contractează în medie 7 până la 10 infecții respiratorii pe an. Această vulnerabilitate scade o dată cu creșterea în vârstă, astfel încât în jur de 10 ani, rata infecțiilor respiratorii scade la 4-6 pe an.

Asta înseamnă că unele infecții respiratorii sunt practic parte din întărirea sistemului imunitar. Corpul unui copil învață cum să se lupte cu virușii și cum să se protejeze singur de agresiuni, dar, bineînțeles, până și o tendință firească a organismului poate fi încurajată și susținută prin alimentație și alte obiceiuri sănătoase.

Cum ne afectează frigul?

Mucoasa sistemului respirator este responsabilă pentru protecția plămânilor – ea capturează particulele străine care intră în organism, prin nas, în timpul respirației.

În perioadele reci, cilii, care au ca rol împingerea mucusului din nări către gât, își încetinesc mișcarea sau nu mai funcționează, lăsând astfel organismul mai vulnerabil. Mai mult, expunerea la frig scade irigarea cu sânge a mucoasei respiratorii și astfel îi scade rezistența.

Concret, cum scurtezi sau eviți total afecțiunile respiratorii de sezon la copii?

Pe lângă alimentație, în care sistemul imunitar va găsi un ajutor puternic, dacă ești atent să dai celui mic mese cât mai bogate în vitamine, haloterapia (terapia cu sare – inhalatorul salin) merge direct la țintă: păstrează curată mucoasa sistemului respirator.

Rezultatul va fi foarte rapid: fie copilul nu se va mai îmbolnăvi deloc la revenirea în colectivitate (după vacanța de Crăciun, de exemplu) fie vei vedea că infecțiile respiratorii de sezon vor dura mai puțin.

Intră pe pagina dedicată și citește mai multe despre SaltMed – singurul inhalator salin cu emisie controlată de aerosoli pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii.

Inscrie-te la newsletter-ul SaltMed!

* indicates required
Email Format

Articol din: Afecțiuni, Haloterapie

Adauga o replica (0) ↓

Leave a Comment